LLumar

Ablakfólia, betekintésvédő fólia ablakra

lakoepulet-ablakfolia-nelkullakoepulet-ablakfoliaval

Nincs is szebb egy napfényes, tágas otthonnál. A nyári kánikulában azonban a hatalmas üvegfelületek akár több fokkal is felmelegíthetik a helyiségeket, ráadásul a kíváncsi szomszédok is beláthatnak. A megoldás a LLumar ablakfólia meleg ellen: válaszd ki az igényeidnek megfelelőt és találd meg a legközelebbi hivatalos LLumar kivitelezőt!

LLumar hővédő és betekintésvédő ablakfólia: milyen előnyökkel szolgál?

Kimagasló hővédelem

A tavasszal és nyáron túl meleg helyiségek nem alkalmasak a pihenésre. Pedig a munkából hazaérve gyakran csak arra vágyunk, hogy egy finom vacsora mellett megbeszélhessük a napi eseményeket és családunkkal közösen pihenhessünk. A LLumar ablakra való fólia láthatatlan módon nyújt komfortot és segítségével visszaveheted lakótered a forró napsugaraktól.

Megóv a káros UV sugaraktól és káprázástól

Az ultraibolyán túli sugárzás nemcsak a szabad levegőn károsítja a bőröd. Az UV-A és UV-B sugarak az ablakokon is áthatolnak: a LLumar Helios THE80 UV sugárzás védő ablakfólia úgy véd meg a napégéstől és a bőröregedéstől, hogy közben egyáltalán nem befolyásolja az enteriőr szépségét, hiszen teljesen átlátszó. Sőt, még a függönyök, bútorok kifakulását okozó vakító fényt is kizárja a belső térből, hiszen 99%-ban visszaverik az UV sugarakat. 

A sötétítő függönyök, redőnyök és reluxák nem mondhatók kifejezetten hatékonynak a napsugárzás ellen, ráadásul az összes fényt kizárják a helyiségből. Egy sötétítő LLumar ablakfólia nap ellen viszont anélkül képes jelentősen csökkenti a vakító fényességet, hogy fel kellene áldoznunk érte a panorámát.

Betekintésvédő fólia ablakra

A LLumar átlátszó fólia ablakra kiváló megoldás azok számára, akiket nem zavarják az otthonukba beleső pillantások. Mások viszont inkább a nagyobb privátszférát részesítik előnyben, egyes munkaköröknél pedig majdhogynem elvárás megfelelően elszeparálni egymástól a térrészeket. Átlátszó ablakfólia típusok mellett LLumar belátás elleni ablaküveg fólia termékek is elérhetők kínálatunkban, amelyekkel belátásvédetté tudod tenni otthonodat vagy munkahelyedet. A dekorációs célokra is kiváló tejüveg fólia esztétikus megjelenést biztosít: nem vesz el a helyiség világosságából, de kiszűri a vakító fényt és a kíváncsi tekintetek útjába áll.

Ablakra ragasztható fólia a biztonságos üvegfelületekért

LLumar biztonsági fóliával bevont ablaküvegek törés esetén sem balesetveszélyesek, hiszen a fólia egyben tartja az üvegszilánkokat. Másodlagos funkciójuk, hogy a betörésekkel szemben is hatékonyak: a minőségi poliészter fóliával ellátott ablakokat sokkal nehezebb áttörni, mint a hagyományos üvegeket. Ugyan nem nyújt 100% védelmet, de jelentős mértékben megnehezíti a behatolók dolgát.

Ablakfólia telepítés professzionális szakemberek által

Az ablakfólia megfelelő telepítése egy lényeges szempont annak érdekében, hogy valóban azt kapjuk, amiért fizettünk. A professzionális szakemberek által végzett telepítés sokkal hatékonyabb lehet, mint a házilag felapplikált ablakfóliák. Még a csúcstechnológiás LLumar ablakfólia típusok sem tudják teljesíteni az általuk támasztott elvárásokat, ha azokat nem jól helyezik fel az üvegfelületekre.

A „telepítsd magad” fóliák ugyan gazdaságosabb megoldásnak tűnnek a szakértők által felragasztott fóliákhoz képest, azonban utóbb biztos nagyobb anyagi kárunk fog keletkezni fukarságunkból.  A LLumar hivatalos kivitelezők több éves szakmai tapasztalattal és kellő tudással állnak rendelkezésre. Miután megismerték az ügyfél igényeit, segítenek kiválasztani a célra leginkább alkalmas ablakfólia típust, majd gyorsan és precízen telepítik a kívánt felületre.

Play Video

Ablakfólia árak a LLumar-nál

Az ablakfóliázás árak számos tényezőtől függnek, így sajnos előzetesen nem lehet meghatározni a pontos összegét. Profi kivitelezőink mindig egyedi ajánlatkérés alapján számítják ki az ablakfóliázás ár végső összegét, ami minden ablakváltozó. Az alábbi preferenciák számottevő eltéréseket jelenthetnek a hővédő, UV védő, illetve a belátás elleni ablakfólia ár kalkulációja során:

  • A fólia típusa: a LLumar lakóépület és középület fóliáinak napenergia elnyelése, fényvisszaverése és fényáteresztése is különböző, ami befolyásolja az ablak fólia árak alakulását. A

    teljesítményadatok

     függvényében egyes fóliák négyzetméter ára eltérhet.

  • A fóliázni kívánt felület nagysága: kivitelezőink négyzetméter alapú kalkulálással történik az ablak fóliázás árak meghatározása. Egy-egy kisebb ablak vagy terasz üvegezése alacsonyabb költséggel is elvégezhető, de egy nagy irodaház magasabb anyagi vonzatot fog jelenteni a kivitelezési idő és az anyagköltség miatt is.

 

Ablakfólia vásárlás: mi alapján válasszunk?

Egy fólia ablaküvegre az egyik legjobb módja annak, hogy javítsuk az épületünk hőszigetelését, csökkentsük a zajszintet, valamint védjük a berendezéseket a napfény okozta káros hatásoktól. Ablakfólia vásárlás előtt azonban számos fontos szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy később is biztosan elégedettek legyünk döntésünkkel. Íme néhány kapaszkodó az ideális ablaküveg fólia kiválasztásához:

  1. Az ablakfólia típusa. Az első szempont, amire figyeljünk az ablakok fóliázása esetén, az a termék típusa. Ehhez előzetesen számot kell vetni azzal, hogy pontosan milyen céllal vásárolunk épületüveg fóliát. Hővédelmet vagy nagyobb biztonságot szeretnénk kialakítani otthonunkban, netán belátásvédelemmel látnánk el irodánk üvegfelületeit? Emellett fontos az is, hogy tisztában legyünk az épület jelenlegi problémáival (például rosszul szigetelő nyílászárók), és ezek tükrében válasszunk ablakfólia típust.
  2. Fényáteresztő képesség. A fólia fényáteresztő képessége rendkívül fontos. A silányabb minőségű sötétített ablakfóliák nem képesek arra, hogy elegendő fényt engedjenek át magukon, aminek eredménye egy sötét, depresszív hangulatú helyiség. Az olcsó víztiszta ablakfóliák pedig a káprázást nem tudják megszüntetni, így egy napsütéses napon a szobában tartózkodók kénytelenek lesznek folyamatosan hunyorítani. Ezért ablakfólia vásárlás előtt feltétlenül győződjünk meg arról, hogy megbízható, megfelelő mennyiségű fényáteresztéssel rendelkező terméket válasszunk.
  3. Minőség és tartósság. Nemcsak a fényátengedés esetében kritikus a kifogástalan minőség. Mindenképp olyan ablakfóliák között keresgéljünk, amelyek hosszú élettartammal rendelkeznek, valamint gyártói garancia is jár a termékek mellé. Az olcsó fóliák ugyanis rövid időn belül megsérülhetnek, megrepedhetnek, vagy elhalványulhatnak. Ezek ronthatják a felhelyezés minőségét és általános teljesítőképességüket.

Gyakran ismételt kérdések

Létezik olyan LLumar ablakfólia, amin keresztül egyáltalán nem lehet belátni? 

Igen. A LLumar tükrös fóliai 100%-os belátásvédelmet biztosítanak, miközben hatékonyan növelik az ablakok teljesítményét. Épület ablakfólia kínálatunk ezért kifejezetten népszerűek irodák, közületek és lakóépületek üvegfelületeinek esetében is.

Szükséges-e bármilyen előkészület ablakfóliázás előtt?

Nem. Profi kivitelezőink a legelső mozzanatoktól kezdve az utolsó simításokig mindent kézben tartanak ablakfólia telepítés alkalmával. Előzetesen lefedik a padlót és a bútorokat, hogy megvédjék azokat a termékeink felhelyezéséhez szükséges szappanos, vizes oldattól. A műveletek közben keletkezett koszt és hulladékot pedig a munka végeztével maradéktalanul eltakarítják maguk után.

Mennyi idő elteltével takaríthatom le a lefóliázott ablakokat?

Elsősorban a fólia típusától függ: a legtöbb LLumar terméket 24 óra elteltével már lehet takarítani, de van néhány típus ahol 3 hétig nem szabad hozzányúlni. Pontos információért keresd bizalommal a kivitelezést végző kollégáinkat.

Hogyan kell tisztán tartani egy fóliával ellátott ablakot?

Ugyanúgy, ahogy a fóliázatlan üvegfelületeket. A LLumar ablakfólia rendelkezik egy karcolásvédő réteggel, aminek köszönhetően a termék az üveghez hasonló tulajdonságokkal bír. Így sem a hagyományos (pl. ecetes víz), sem pedig az újdonsült tisztítási módszerek (pl. üvegápoló szerek) nem okoznak kárt a fóliában.

Melyik a legalkalmasabb időpont ablakfólia telepítéshez?

Hideg időben semmiképp sem ajánlott az ablakfóliázás, ugyanis egyrészt kitolódik a száradási idő, másrészt megfagyhat a ragasztóanyag. Ezért

a hőmérséklet mindenképp tartósan 0 fok fölött kell, hogy legyen: minél melegebb az idő, annál kockázatmentesebb az ablakfólia telepítés.

Ha felkeltettük érdeklődésedet egy komfortos otthon, iroda vagy középület iránt, akkor vágj bele te is az épület fóliázásába: vedd fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos LLumar kiviteleződdel!