LLumar

Biztonsági fólia, betörésgátló fólia

Extra védelem a családod és otthonod számára

A vastag, optikailag tiszta poliészterfólia alapanyagokból gyártott biztonsági fólia hatásos védelmet nyújt üvegtörés esetén. Lakóépületek és közületek ablakain is egyaránt hatékony védelmet nyújt a balesetek esetén szétszóródó üvegszilánkokkal szemben. A LLumar biztonsági fólia termékek megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak, így bizonyos lehetsz benne, hogy olyan terméket választasz, ami hatékony: válaszd profi kivitelezőinket!

LLumar biztonsági fólia üvegre: miért érdemes ezt a fóliatípust választani?

Ablakfólia betörés ellen

A biztonsági üvegfólia legnagyobb előnye, hogy az üvegfelület betörése esetén egyben tartja a szilánkokat. Vihar során nem ritka, hogy ágak törnek le a nagy erejű szélfújás miatt és néhány másodperc alatt is megtörténhet egy váratlan baleset. Vagy gondolj csak arra, hogy nyáron a családoddal fociztok az udvaron és véletlenül kirúgjátok az ablaküveget. A LLumar biztonsági fólia típusok ilyen esetekben is megvédik a sérülésektől és a szilánkok szétszóródásától.

Biztonsági fólia üvegajtóra és ablakra is

Profi kivitelezőgárdánk ablakokra, beltéri üvegajtókra és erkélyajtókra is fel tudja applikálni a fóliákat. Termékeink így kifejezetten nagy üvegfelszíneken is megfelelően működnek és nem csak az ablakok esetében alkalmazhatók hatékonyan. Ha neked is fontos, hogy a teraszra nyíló magas üvegablakok védettek legyenek, akkor optikailag teljesen átlátszó fóliáink jelenthetik a megoldást.

MABISZ által jóváhagyott biztonsági fólia ablakra

A biztonsági fóliák esetében az is hozzátesz a minőséghez, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége által elismert legyen a termék. A kedvezőtlen besorolású biztonsági üvegfóliák esetében a biztosító nem fedezi a vihar, netán betörés okozta károkat. A LLumar biztonsági termékek kiválóságát kiemelkedő nemzetközi teszteredményeink alapján a MABISZ sem vonja kétségbe: így te is MABISZ minősítéssel ellátott fóliával védheted meg szeretteidet és otthonodat.

Hivatalos és vizsgázott partnerek szerelik fel

Ablakfóliázás szolgáltatásunk megvásárlásával egyben szakértő telepítést is vásárolsz. Szerződött partnereink több éves gyakorlattal rendelkeznek, ezért mindig pontosan és szakszerűen helyezik fel a nagy körültekintést igénylő fóliákat is. Magyarország egész területén elérhetők kivitelező partnereink, Neked csak meg kell találnod a hozzád legközelebbi LLumar kivitelezőt.

Állandó kényelem otthon és a munkahelyen

A LLumar betörésgátló fóliákra nem csak baleset esetén lehet számítani. A legtöbb termékünk képes a káros UV sugarak 99,9%-át blokkolni, aminek köszönhetően egyaránt védelmet biztosíthatunk az ingatlanban tartózkodók megbetegedése, valamint a benne található tárgyak fakulása ellen. Emellett a használatukkal hatékonyan kordában tarthatjuk a nap melegét és tükröződését, miután hővédő tulajdonsággal is rendelkeznek – így egyaránt fokozhatjuk a kényelmet otthonunkban, valamint a termelékenységet a munkahelyen. Ráadásul egyes típusok – például egy biztonsági tükörfólia ajtóra vagy ablakra – segítségével igény szerint kisebb vagy nagyobb mértékű belátásvédelmet is eszközölhetünk otthon vagy a munkahelyen.

Betörésvédő biztonsági fólia

A betörés veszélye egyaránt fenyeget mindenkit. Értékeid, vagyontárgyaid és lakóhelyed épsége kifejezetten nyáron, a nyaralási időszakban vannak kitéve a betörők garázdálkodásának. A prémium záras ajtók és riasztóberendezések mellett betörésvédelmi fólia alkalmazásával is tehetsz a biztonságért. A LLumar biztonsági üvegfóliákkal ellátott ablakok és ajtók sokkal nehezebben törhetők be. A fólia ugyanis feszesen egyben tartja a szilánkokat, még erőteljes behatolás esetén is. Alábbi videónkon élő tesztet is láthatsz a biztonsági fóliáink erősségéről:

Betörésgátló fólia ár, betörés elleni fólia árak

Legyen szó egy családi házról, nyaralóról vagy belvárosi ingatlanról, a pontos biztonsági ablakfólia árak csak személyes felmérést követően határozhatók meg:

  • Látnunk kell a fóliázásra szánt felület méretét: az árakat elsősorban az befolyásolja, hogy hány ablakot és ajtót (pontosan mekkora négyzetméternyi felületet) szeretnél fóliázni. Kivitelezőink általában négyzetméter áron dolgoznak, és ehhez mindenképp személyes felmérésre van szükség elsősorban.
  • Az ablakok elhelyezkedése: ha egy ablakhoz nehezen lehet hozzáférni, vagy túl magasan helyezkedik el, akkor ez többletköltségeket jelenthet a kivitelezés során.

Hogyan zajlik a biztonsági fólia telepítése?

Az ajtó vagy ablak biztonsági fólia felhelyezése során az első lépés az ablak alapos megtisztítása, hogy a fólia megfelelően tapadjon. Miután a felület tiszta, a terméket speciális ragasztóval kell telepíteni. A kivitelező ezután gondosan kisimítja a buborékokat vagy ráncokat, hogy tiszta, professzionális megjelenést biztosítson. A biztonsági fólia felragasztása után fontos, hogy hagyjuk azt egy ideig kikeményedni, mielőtt megtisztítanánk vagy egyáltalán vízzel érintkezne. Ez biztosítja, hogy a ragasztónak legyen ideje megfelelően megkötni, és a termék biztonságosan és tartósan tapadjon az ablakhoz. Miután a védőfólia megkötött, enyhe tisztítószerrel és puha ruhával tisztítható.

Miért bízzuk hivatalos kivitelezőre a biztonsági fólia telepítését?

Egy betörésgátló fólia ablakra vagy ajtóüvegre nagyszerű lehetőséget nyújt otthona vagy vállalkozásunk biztonságának fokozására. Telepítésük azonban egy igen összetett folyamat, amely többek között speciális ismereteket és készségeket igényel. Bár spórolás céljából csábító lehet, hogy magunk próbáljuk meg felszerelni az ablakfóliákat, íme néhány ok, amiért inkább bízzuk mégis szakemberre a műveletet.

Szakértelem és tapasztalat

Az egyik fő oka annak, hogy hivatásos fóliatelepítőt vegyünk igénybe a biztonsági fólia felhelyezéséhez, az a nagyfokú szakértelmük és tapasztalatuk. A professzionális kivitelezők ugyanis rendelkeznek a szükséges ismeretekkel és készségekkel a termék megfelelő telepítéséhez. Így biztosítják, hogy az egyenletesen, buborékok és ráncok nélkül kerüljön felhordásra. Ráadásul ismerik a rendelkezésre álló különféle fóliatípusokat is, aminek köszönhetően segítenek kiválasztani az igényeinkhez legalkalmasabb betörésvédő fóliat.

Mindezen túl a profi telepítők nagy rutinnal rendelkeznek a munka során felmerülő kihívások kezelésében is. Már előre képesek meghatározni a lehetséges problémákat, így még azelőtt megelőzik azokat, mielőtt bekövetkeznének. Ennek köszönhetően hosszú távon időt és pénzt takaríthatunk meg, miután kevésbé valószínű, hogy a biztonsági fólia felhelyezésekor valami balul sül el, aminek következtében kezdhetjük az elejéről a műveletet vagy új fóliát kellene vásárolnunk.

Megfelelő eszközök és felszerelések

Egy másik indok, amiért erősen ajánlott szakemberrel telepíttetni a betörésgátló fóliákat, az, hogy rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és felszereléssel. A termék telepítéséhez ugyanis speciális szerszámok kellenek, például gumibetétek és borotvapengék. Emellett a tiszta és ellenőrzött környezet is kötelező a fólia tartós felhordása érdekében. A professzionális telepítők esetében minden adott a minőségi ablakfóliázáshoz, és kiképezték őket ezen kellékek biztonságos és hatékony használatára.

Ha a fóliát saját magunk próbáljuk meg felszerelni kellő alkalmatosságok nélkül, előfordulhat, hogy a betörésvédelmi fólia nem egyenletesen kerül felhordásra. Például buborékok és ráncok képződhetnek, ami veszélyezteti a termék hatékonyságát és élettartamát. Ráadásul a szakszerűtlen telepítés rosszabb esetben személyi sérülésekhez vagy az ablak károsodásához is vezethet.

Jótállás és garancia

A biztonsági fólia jótállással is jár – amennyiben képzett szakember végzi a telepítését. Sok professzionális telepítő vállal garanciát a munkájára, biztosítva a termék megfelelő felszerelését, valamint az esetleges problémák azonnali megoldását. Ez a felhasználó számára is nyugalmat ad, ha tudja, hogy befektetése védett. Emellett számos biztonsági fólia gyártó is csak abban az esetben vállal garanciát termékére, ha azt egy hivatalos fóliatelepítő helyezi fel. Egy profi kivitelező megbízásával biztosíthatjuk, hogy a gyártói garancia érvényben maradjon, ami további megbízhatóságot biztosít.

A jogszabályi előírások betartása

A biztonsági fólia telepítésekor meg kell felelni bizonyos előírásoknak. Az építési szabályzatok célja az emberek biztonságának és jólétének védelme, ezért nagyon fontos megfelelni ezeknek a szabályoknak. Az ÁNTSZ például 2008 óta folyamatosan ellenőrzi az intézmények üvegfelületeinek szilánkmentesítését, amelynek elmulasztása súlyos elmarasztalást vonhat maga után.  A fóliaszakértők ismerik ezeket a szabályokat, így biztosítani tudják, hogy a termék beszerelése minden feltételt betartva, megfelelően történjen. Ez nemcsak azért lényeges, hogy a biztonsági fólia telepítés biztonságos legyen, hanem azért is, hogy elkerüljük a meg nem felelésért járó bírságokat és szankciókat.

Költség- és időmegtakarítás

Elsőre úgy tűnhet, hogy ha egy biztonsági fólia terméket saját magunk helyezünk fel, azzal sokat spórolhatunk. Valójában hosszú távon azonban sokkal több időbe és pénzbe kerülhet a művelet, mintha megbíznánk egy profit ezen célból. Gondoljunk csak bele mekkora időpazarlás, ha egy hiba miatt kezdhetjük elölről a fóliázást, vagy kárt teszünk a termékben és szerezhetünk be újabbat. Professzionális telepítő alkalmazásával azonban mindettől megkímélhetjük magunkat. A szakembereknek ugyanis megvan a képességük, tudásuk és felszerelésük, hogy már első alkalommal tökéletesen helyezzék fel a biztonsági fóliát a kívánt üvegfelületre.

Felkeltettük érdeklődésedet biztonsági fóliáink iránt? Akkor vedd fel a kapcsolatot a Te LLumar kiviteleződdel!

A LLumar biztonsági fóliák számos nemzetközi teszteredménnyel és a MABISZ minősítésével is rendelkeznek, melynek megléte kedvezőbb biztosítási besorolást jelenthet lakóépületek esetén is.

MABISZ által minősített termék