LLumar

Dekor fólia

A modern térelválasztás napjainkban öntapadós dekor fólia használatával is megvalósítható. Esztétikus és megfizethető. Kreatív és funkcionális. Feltűnő és láthatatlan. A LLumar tervezői nagy figyelemmel alkották meg a különböző mintázatú beltéri fólia termékeket, hogy azok a legkülönlegesebb elvárásoknak és ötleteknek is megfeleljenek. Tartós dekorációs termékeink segítségével könnyedén egyedivé alakíthatod az üvegfelületeket: találd meg a legközelebbi hivatalos LLumar fóliakivitelezőt!

Miért előnyös a LLumar dekor fólia?

Stílusos térelválasztás: a matt tejfehér, mintás és a színezett dekorációs fóliamegoldások egyszerre látványosak és bele is olvadnak a térbe. Ha te is észrevétlenül, mégis esztétikusan szeretnéd a nagy üvegfelületeket díszíteni, akkor a dekor fólia kiváló megoldás erre.

Rendkívül tartósak: a LLumar tejüveg fólia egy speciális ragasztóanyaggal van ellátva, ami egyszerre teszi lehetővé a könnyű applikálást és a magasfokú időtállóságot. A fóliák szélei nem fognak elválni az ablakok illetve ajtók üvegétől, valamint a speciális karcálló rétegnek köszönhetően a külső hatások sem hagynak nyomot a felületén.

Funkciót ad az üvegfelületeknek: a nagy üvegajtók és ablakok ugyan magukban is a térelválasztóként funkcionálnak, de matt fóliák segítségével nagymértékben növelhető hatékonyságuk. A LLumar öntapadós dekor fólia belátásvédelemmel ruházza fel az üvegfelületeket, hogy az erőteljes fényt és a kíváncsi tekinteteket távol tartsa.

Esztétikussá tehetők a belső terek: a különböző belsőépítészeti stílusokhoz más és más megoldások alkalmazhatók belátásvédelemre. A modern és minimalista hangulathoz kiváló a homokfúvott fólia és a különböző színeket, mintákat is bátran variálhatod. Tekintsd meg katalógusunkat további ötletekért!

Egyedi beltéri megoldás: a LLumar színes dekorfóliákból újabb árnyalatot kaphatunk, ha egymásra helyezzük őket. Az alapszínekből így könnyedén kialakíthatod a saját elképzelésed szerinti teljesen új dizájnt. Ha pedig a különböző felületekkel és mintákkal szeretnél egyedi hatás elérni, akkor kombináld őket a fény kizárása, fókuszálása érdekében.

Kiknek ajánljuk a LLumar dekor fólia típusokat?

  • Irodákba térelválasztásra: a rengeteg üvegfelület olykor kellemetlenséget is jelenthet munka közben, hiszen nehéz úgy elvonulni egy személyes megbeszélésre, ha mások is belátnak a tárgyalóba. A dekor fólia kiváló megoldás belátásvédelemre, ha nincs lehetőségünk jobban elszeparálni egymástól a helyiségeket. Nemcsak költséghatékony és tartós megoldás, de egyszerű a telepítése is, ezért bármikor le lehet cserélni, ha új dizájnra vágyunk.
  • Orvosi rendelők ajtajára: az egészségügyi helyiségekben rendkívül fontos a megfelelő higiénia betartása. A LLumar dekor fóliával belátásvédetté tett ajtók, ablakok esetében is alkalmazhatók a rendelőkben, kórházakban megszokott fertőtlenítők. A tisztítószerek nem hagynak nyomot a fóliákon és a minőségüket sem rontják.
  • Családi otthonokba: természetesen akkor is érdemes kipróbálnod a LLumar öntapadós dekor fólia termékeket, ha otthonodban szeretnél diszkrét üvegfelületeket varázsolni. A tejüveg fólia matt felülete kiváló például akkor is, ha kisgyerek vannak a családban, ugyanis az ujjlenyomatok egyáltalán nem látszanak meg rajta.

 

A hivatalos LLumar partnerek megvalósítják elképzeléseidet: találd meg a legközelebbi profi kivitelezőt!

beltéri öntapadós fólia ajtóra

Dekor fólia gyakori kérdések

A dekor fóliát az ablakok és az üvegfelülettel ellátott ajtók belső részére telepítik mind lakó-, mind pedig kereskedelmi környezetben. A dekorfóliákat alapvetően ugyanis beltéri felhasználásra tervezik.

A dekor fólia felhelyezése egyáltalán nem hangos. Ha azonban a régi ablakfóliát is el kell távolítani, az bizonyos esetekben zajjal járhat. A LLumar kivitelezők nagyon hatékonyan dolgoznak, és mindig igyekeznek a lehető leggyorsabban eltávolítani a régi dekorfóliát.

Az öntapadós dekor fólia üvegre történő telepítése semmilyen kosszal nem jár. Telepítőink előzetesen lefedik a padlót és bútorokat, hogy megóvják azokat a beszereléshez használt szappanos, vizes oldattól. A munka során keletkezett hulladékot nyomtalanul eltakarítjuk magunk után – más szóval, a helyszínt úgy hagyjuk, ahogy találtuk.

Természetesen, sőt! Az opál fólia roppant népszerű megoldásnak számít a fürdőszobában, és nem csupán esztétikus megjelenése miatt. Ha például a zuhanyajtókra és ablakokra telepítjük, akkor nagyobb privát szférát biztosíthatunk a család tagjainak.

Dekor fólia csak a lakó- és kereskedelmi épületek üvegfelületeire helyezhetők, gépjárművek ablakaira és karosszériájára nem. A LLumar erre a célra számos különféle minőségi, kiváló tulajdonságokkal rendelkező autófóliát kínál.

Minden további nélkül! Az öntapadós dekor fóliákat egy speciális ragasztóanyaggal láttuk el a maximális tapadás érdekében. Kivitelező csapatunk rengeteg dekoratív fóliát helyezett már fel teraszajtókra, bejárati- és beltéri ajtókra, irodaajtókra, zuhanykabinokra és még sok másra.

A LLumar nem javasolja, hogy texturált üvegfelületre ajtó vagy ablak dekor fólia kerüljön. A dekorfóliákon található ragasztó ugyanis sima üvegfelületen tud a legjobban megtapadni.

Igen, lehetséges. A LLumar színes és változatos felületű dekorfóliákat egymásra rakva egyedi árnyalatokat és különféle mintákat tudunk kialakítani. A dekor fóliák teljesítményén egyáltalán nem ront az egymásra helyezésük, viszont nagyfokú szabadságot biztosítanak például a fény kizárása vagy fókuszálása terén.

LLumar dekor fólia beltérre

Dekor fólia üvegre: hasznos tudnivalók

A megfelelően telepített dekor fóliáknak elképesztő előnyei vannak – többek között növelik az energiahatékonyságot, minimalizálható a napfény vakító hatása, védi a bútorokat és a padlót a kifakulástól stb. Sok emberben azonban még mindig kétségek merülnek fel a dekorfóliák használatával kapcsolatban. A leggyakrabban előforduló félelmek:

A fólia a telepítés után hamar tönkremegy vagy leválik

A LLumar dekor fóliák előállításához csakis prémium alapanyagokat használunk, amelyek kiállják az idő próbáját. Termékeink megerősített szerkezetüknek és az alkalmazott szupererős ragasztónak köszönhetően biztosan nem fognak pár hónap után leválni vagy elszakadni. A LLumar dekor fóliák 10-15 évig megbízhatóan állják a sarat – megfelelő ápolás esetén akár még tovább. Minden általunk gyártott fólia minőségére természetesen garanciát is vállalunk.

Nem nyújtanak elegendő biztonságot otthonunk számára

Igaz ugyan, hogy a dekorfóliákat nem a természeti katasztrófák megfékezésére tervezték (ilyen helyzetek kontrollálására léteznek külön biztonsági fóliák), azonban sok helyzetben kellő biztonságot nyújtanak. A LLumar fóliák drasztikusan csökkentik a kisebb-nagyobb sérülések kockázatát. A behatás erősségétől függően termékeinkkel hatékonyan elkerülhetők a vágási és szúrásos balesetek.

Dekorfóliáink egy esetleges üvegtörés esetén egyben tartják az ajtó- vagy ablaküveget. Az üvegszilánkok így nem fognak átrepülni a fürdőszobán vagy más helyiségen, és nem okoznak majd kárt az ott tartózkodó személynek/személyeknek. Akik számára az esztétikum mellett legalább olyan fontos a biztonság, azoknak mindenképpen ajánlott felszerelniük otthonuk üvegfelületeit LLumar dekorfóliával.

Az UV védelem idővel romlani fog

Az UV védelem a dekor fólia esetében természetesen nem örök életű, azonban egyáltalán nem kell aggódni amiatt, hogy idővel már nem fog garantálni megfelelő oltalmat. A LLumar fóliákat úgy alakítottuk ki, hogy egy bő évtized után is ugyanolyan hatékony UV védelmet garantáljon, mint a telepítést követő első napon.

A fólia negatív hatással van a dupla üveges ablakokra

Több ügyfél szokta kifejezni aggodalmát, hogy az ablakfóliák hatással vannak a dupla üvegezésű ablakokra. Emiatt azonban kár izgulni: a LLumar dekor fólia semmilyen tömítés- vagy egyéb hibát nem okoznak a kettős üvegű ablakokban még akkor sem, ha a szigetelt üvegegység belső lapjára telepítjük őket. A tömítés meghibásodásának kockázata elsősorban a szigetelt üvegek építésekor felhasznált alapanyagok minőségétől, valamint a kivitelezéstől függ. Ez azt jelenti, hogy egy megbízható ablakgyártó csökkenti annak kockázatát, hogy a dekor fólia felszerelése károsítja a dupla üvegezést.

Fólia telepítés: miért bízza szakemberre a munkát?

A dekor fóliák telepítéséhez speciális eszközökkel (pl. hőlégfúvó, simító, sniccer) történik, és szükséges a megfelelő szaktudás megléte is. Meg lehet próbálni ugyan a házilag történő felhelyezésüket – a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a végeredmény szinte minden esetben frusztráló és alkalmatlan lesz. Nem is beszélve arról, hogy valószínűleg még a megvásárolt terméket is dobhatjuk ki a kukába.

Sokan úgy gondolják, hogy kivitelezés nélkül olcsóbb lesz a végeredmény is. Ez viszont általános tévhit, mivel utóbb sokkal nagyobb anyagi ráfordítással számolhatunk egy elbaltázott műveletet követően. Ráadásul egyesek inkább az olcsóbb dekorfóliákkal próbálkoznak, de mint tudjuk – olcsó húsnak híg a leve. A minőségi dekor fóliák ára ugyan némileg magasabb, azonban hosszútávon sokkal jobban járunk velük. A LLumarnál csakis megbízható, garanciális fóliákat kínálunk, amelyek hosszú évekig remekül hozzák az elvárt teljesítményt és az esztétikai követelményeket.

A szakavatatlan egyénnek ráadásul sokszor fel sem tűnnek olyan „apróságok”, hogy nem minden ablaküveg alkalmas fóliázásra. Előfordulhat ugyanis, hogy az adott terméket nem is lehet egy bizonyos üvegtípusra telepíteni. Ennek következménye, hogy többszöri próbálkozás után a dekor fólia végül a szemétben fog kikötni. Egy hivatalos LLumar fólia telepítő rendelkezik a szükséges tudással, mivel kivitelező adatbázisunkba csakis igazi szakértők kerülhetnek fel.

tejüveg fólia irodákba

LLumar dekor fólia választék: mennyibe kerülnek?

A dekor fólia árakat előzetesen nem lehet meghatározni, miután profi telepítőink egyedi ajánlatkérés alapján kalkulálják ki a végösszeget. Ennek mértéke pedig megrendelésenként eltérő. A dekor fólia és annak telepítése során előzetesen az alábbi szempontok befolyásolják az árakat:

A fóliázott terület mérete: a dekor fólia felhelyezésekor kivitelezőink négyzetméter alapon számláznak. Talán mondani sem kell, hogy egy zuhanykabinra dekorfóliát helyezni korántsem kerül annyiba, mintha a nappali összes ablakára és üvegajtajára telepítenénk a terméket. A végösszegbe ezek alapján beleszámít a kivitelezési idő, valamint az anyagköltség.

A dekor fólia típusa: a másik fontos tényező a telepíteni kívánt dekor fóliatípusa. A LLumar több, mint 50 dekor fólia variációt kínál ügyfelei számára, amelyeket eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Attól függően, hogy milyen teljesítményadatokkal rendelkezik a választott típus, azokhoz mérten változik a dekor fólia típusok ára is.

Megválaszolatlan kérdéseid lennének? Akkor vedd fel a kapcsolatot segítőkész kollégáinkkal, szívesen segítenek!

A LLumar dekor fóliái segítségével saját ízlésednek megfelelően alakíthatod üvegfelületeid. Légy kreatív! Csak a képzeleted szabhat határt! Próbáld ki a dekor fólia konfigurátort!

További előnyök ablakfóliával