LLumar

Zuhanykabin fólia

A zuhanykabin fólia igény szerinti mértékben belátásvédelmet biztosít a zuhanykabinba, és a vízkő ellen is hatásos védelmet nyújt. A tartós és minőségi LLumar öntapadós dekorációs fólia segítségével könnyen egyedivé alakíthatjuk fürdőszobánkat, elkerülhetjük a kíváncsi tekinteteket, és még a kemény víz okozta károkkal szemben is hatékonyan felléphetünk.

Zuhanykabin fólia: miért szükséges beszerezni?

A fürdőszobában fokozottan szükség van belátásvédelemre – főleg akkor, ha a mellékhelyiség és a tisztálkodóhelyiség egy légtérben helyezkednek el. A LLumar dekorációs fóliák – mintásak vagy homokfúvottak – tökéletesen beláthatatlanná teszik a zuhanykabint, így esztétikus megoldást nyújtanak a problémára.

Nem szabad elfelejtkeznünk továbbá arról a szemmel látható kellemetlenségről sem, amit vízkőnek nevezünk. A víz keménységének mértéke határozza meg, hogy mennyi vízkő rakódhat le a fürdőszoba egyes felületein és a fürdőszobai szerelvényeken. Esetenként a zuhanyzó vízkőtelenítése már nem elegendő, egy teljesen új zuhanyrész kialakítása pedig nem pénztárcakímélő folyamat. A vízkövességet azonban megelőzhetjük LLumar dekorfóliával, amelyet sokkal könnyebb tisztán és vízcsepp mentesen tartani, mint a sima üvegfelületet.

A különféle LLumar öntapadós dekor fóliák tökéletesen alkalmasak, mint zuhanykabin fólia, hiszen számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, és a legkülönlegesebb elvárásoknak is képesek megfelelni. Amennyiben úgy döntünk, hogy ablakfóliával védekezünk a felsorolt problémákkal szemben, a LLumar dekorfóliákkal több legyet is üthetünk egy csapásra.

A zuhanykabin fólia megfelelő felhelyezése

Bár az esetek döntő többségében kifejezetten ajánlott profi szakember segítségét kérni, amikor ablakfóliákat helyezünk fel az egyes felületekre, ám egy zuhanykabin falára felhelyezni a választott dekorfóliát magunk is megpróbálhatjuk. Természetesen előtte mindenképp járjunk utána a szakszerű telepítésnek, és nem árthat megkérdezni olyasvalakit, aki már csinált hasonlót.

Egy LLumar öntapadós dekorfólia telepítése zuhanykabinra egyáltalán nem bonyolult művelet, ha ismerjük a helyes technikát. Mindenekelőtt a fólián kívül szükségünk lesz egy vízzel teli szórófejes flakonra, egy szikére, egy simítóra, valamint egy sima törlőrongyra. Vannak akik előre méretre vágják a kiválasztott fóliát, míg mások a felhelyezés után szikézik le a maradék anyagot. Ez egyéni preferencia, illetve szokás kérdése, azonban ha elsőként ugrunk neki a feladatnak, ajánlott az előzetes méretre vágás. Ne aggódjunk, ha elsőre nem sikerül majd tökéletesen a végeredmény, miután vissza lehet szedni, majd kezdhetjük előröl a műveletet.

Elsőként permetezzük be vízzel a lefóliázni kívánt felületet, majd ezt követően húzzuk le a zuhanykabin fóliáról a védőréteget. Ezután következik az öntapadós fólia felhelyezése az üvegre úgy, hogy középről haladjunk oldalra. Fogjuk a simítót, majd a centertől oldalirányba simítsuk ki a felesleges vizet a dekorfólia alól. Nagyon fontos, hogy ne spóroljunk az erővel, rendesen nyomjuk oda a célszerszámot! Ellenkező esetben ugyanis a felület foltos fog maradni, miután megszáradt. Ezt követően nincs más dolgunk, minthogy a törlőronggyal szárazra töröljük az egész felületet. Amennyiben a száradás után mégis foltos maradt, szedjük le a fóliát és végezzük el a műveletet addig, ameddig tökéletes végeredményt nem kapunk.

A jó minőségű és tartós zuhanykabin fóliázáshoz elengedhetetlen a megbízható simító és szike. Ezeket általában külön készletben is beszerezhetjük. A megfelelő simítóval hatékonyan el tudjuk távolítani a felesleges vizet és elkerülhetjük a hólyagosodást, míg egy éles szikével pillanatok alatt megszabadulunk a szükségtelen fóliarészektől. A hólyagosodást egyébként általában vagy a túl sok, vagy pedig a túl kevés víz okozhatja, amelyet nem sikerült rendesen kinyomni. Ilyenkor következhet a már említett visszaszedése a dekorfóliának, és a művelet újrakezdése. Ha jól csináltuk, az eredménnyel mindenki elégedett lesz, mind esztétikai, mind funkcionális szempontból.

Milyen előnyei vannak a LLumar dekor fóliáknak?

  • Dekoratívan választja el a teret: a LLumar dekorációs ablakfóliák szinte észrevétlenül választják el az egyes térrészeket, miközben esztétikus megjelenést kölcsönöznek (matt tejfehér, mintás vagy akár színezett) az üvegfelületeknek.
  • Roppant strapabíróak: miután a LLumar dekor fóliák egy speciális ragasztóanyagot is tartalmaznak, így sokáig rendíthetetlenül rátapad a felületre, és nem fognak rajta a külső behatások sem.
  • Hasznos funkciókkal bírnak: a nagyobb üvegajtók és ablakok esetében a rájuk helyezett LLumar öntapadós dekorfóliák a tér elválasztásán kívül belátásvédelmet is biztosít a helyiségben tartózkodók számára.
  • Dekoratív belső tereket hoz létre: amennyiben az egyes ajtókra és ablakokra eltérő dizájnú LLumar fóliákat telepítünk, különböző hangulatokat hozhatunk létre az épületben. Variáljuk a tejüveg fóliákat egyéb színű darabokkal és alkossunk valami igazán kreatívat!
  • Egyedi megoldásokra is hivatott: nemcsak a hangulatot tudjuk befolyásolni a LLumar dekor fólia választékával, hanem egyedi kialakításokat is. Ha több színt kombinálunk, egy új árnyalatot hozhatunk létre, esetleg pár eltérő mintával a beáramló fényt tudjuk manipulálni.

 

A LLumar dekorfóliák egyéb felhasználási módjai

Családi házban: rendkívül nagy szolgálatot tehetnek a LLumar öntapadós fóliák otthonunk többi ablakán, nem csupán zuhanykabin fólia formájában. Az öntapadós fóliákkal diszkrét üvegfelületeket kaphatunk, miközben élvezhetjük a hatékony és tartós hő-, fény-, UV-, illetve káprázás elleni védelmet. Amellett pedig, hogy kombinálhatjuk a különféle LLumar dekor fóliákat, a kisgyerekes családok garantáltan értékelni fogják a könnyen tisztítható felületeket. Nincsenek többé pici ujjlenyomatok, ha például egy tejüveg fóliát alkalmazunk az ablakokon.

Egészségügyi intézményekben: páciensként stresszes lehet, ha orvoshoz kell fordulni valamilyen problémával. A kellemetlenségeket ráadásul még csak fokozza, ha egy földszinti rendelőben az éppen arra járók be-bekukucskálnak az ablakon. Egy LLumar dekorfólia diszkrét körülményeket teremt a rendelőben doktor és betege számára, hogy megállapítsák az egészségügyi gondok forrását.

Az egészségügyi helyiségekben a magánszféra mellett van egy talán még fontosabb dolog, amely miatt a fóliáknak nagy hasznuk lehet, ez pedig a higiénia. Talán mondani sem kell, hogy egy kórházban, rendelőben ennek mindig kritikus szerepe van, ezért egy LLumar öntapadós fólia ideális választás a tökéletes tisztaság megtartásához. A különféle fertőtlenítőszerek nem hagynak nyomot a felületeket, emellett a fóliákat sem károsítják.

Munkahelyen: a rengeteg átlátszó felület sokszor okozhat kellemetlenséget egy irodában munka közben. Nem könnyű úgy lebonyolítani egy személyes megbeszélést, ha mások is látják diskurzusunkat az üvegen keresztül. A LLumar dekorfólia tökéletesen alkalmas belátás elleni védelemként, amennyiben nincs más módunk elválasztani a tereket. Nem csupán költséghatékony, de kényelmes és tartós megoldás, ráadásul egyszerűen felhelyezhető és visszaszedhető. Így, ha új dizájnra vágyunk, bármikor újat telepíthetünk a régi helyére.

Amint látható, egy öntapadós dekor zuhanykabin fólia segítségével roppant elegáns és gazdaságos módon szabadulhatunk meg a vízkőtől, miközben biztosítjuk mindenki számára a diszkréciót, mindemellett pedig még jól is néz ki. Amennyiben úgy dönt, hogy Ön is szeretne LLumar dekorfóliákat fürdőszobájába, keresse a legközelebbi LLumar kivitelezőt, és bízza a feladatot profi kollégáinkra!