LLumar

Hővédelem

A nap erős sugarai sokszor okozhatnak nekünk kellemetlenségeket. Elsősorban a szabadban töltött idő alatt, mivel ekkor közvetlen sugárzásnak van kitéve a bőrünk. A fedetlen testrészeket hamar megégetheti a nap, a káros sugarak pedig, mint tudjuk, nem tesznek jót az egészségünknek. Sokszor a rosszul szigetelt lakásokban is meg kell birkóznunk a hőséggel. Ugyanakkor utazás közben is zavaró tud lenni a magas hőmérséklet, nem beszélve arról, hogy ez csökkentheti a vezető koncentrációs képességeit, ami balesetet is eredményezhet. Megfelelő hővédelem segítségével viszont megelőzhetőek és orvosolhatóak a problémák.

Hővédelem: hogyan védekezhetünk a hősugárzás ellen?

Ahhoz, hogy megfelelő hővédelmet tudjunk kialakítani a lakásunkban vagy az autónkban, tisztában kell lennünk a hősugárzás alapjaival.

A hősugárzás során a hő – a fényhez hasonlóan – rendkívüli gyorsasággal hatol keresztül a közegeken. Ilyen közeg lehet a levegő vagy akár a víz is, ellenben ekkor még nem melegíti fel ezeket. A hősugarak melegítő hatása csak akkor kezdődik, ha azok valamilyen testtel ütköznek, ami képes elnyelni azokat. Ez lehet a fal, de a bútorok is. Tulajdonképpen így melegszik fel a föld felszíne is. A hősugárzás hullámai nem láthatóak és nincs szaguk sem, de érezzük őket a bőrünkön keresztül.

Vannak testek, amelyek különböző hősugárzási, hőkibocsátó képességgel rendelkeznek, ez viszont nagyban függ az adott felület állapotától. A hővédelem szempontjából azok a tárgyak a leghasznosabbak, amelyek hőelnyelési képességgel bírnak. Az ablakok könnyen és gyorsan áteresztik a hőt, ezért ezeknél kiemelten fontos valamilyen hővédő technológiát alkalmazni. Egy nem megfelelően kialakított lakás hamar felmelegedhet az ablakokon átszűrődő napsugarak miatt, ugyanez igaz az autók ablakaira is. Utóbbi esetében ráadásul a káros sugarak ellen is védekezni kell: egy hosszú utazás során könnyen megéghet az ember bőre.

Hővédelem épületekben

Egy felmelegedett lakásban nehezen tudjuk jól érezni magunkat. Ilyenkor a munka és az alvás is problémásabb, ami hosszú távon rossz közérzethez vezethet. Kedélyállapotunk javítása érdekében kiemelt figyelmet kell fordítanunk otthonunk hővédelmére. A lakás folyamatos hűtése viszont komoly anyagi kiadást jelent, ezért olyan megoldást kell találnunk, ami hatékony, de nem terheli meg annyira a pénztárcánkat.

Az épületek hővédelme szerencsére ma már egyszerűen megoldható. A kültéri hővédő ablakfóliáknak köszönhetően fel tudjuk fogni a sugárzást az ablakokon kívül. Ezzel jelentős energiát tudunk megspórolni, mivel így nem kell a hűtéssel foglalkoznunk. Ráadásul az összes LLumar ablakfólia képes megszűrni a káros UV-sugárzást, miközben elegendő fényt juttatnak a lakásba. Ezzel a megoldással nemcsak hatékony árnyékolót kapunk, de egészségesebbé és komfortosabbá tehetjük otthonunkat vagy a munkahelyünket.

LLumar minőségi épületfólia kordában tartja az erős napsugárzást, kiszűri a káros sugarakat, miközben az energiamegtakarításban is segít. Ez tökéletesen testre szabható, így a kisebb és nagyobb felületeken is alkalmazható. Lakásokban és irodaházakban egyaránt nagy segítséget nyújt a LLumar fólia a hővédelem terén.

Hő- és fényvédelem az autóban

Ahogy az épületek, úgy az autók ablakai is gyorsan áteresztik a napsugarakat, felmelegítve ezzel a jármű belső terét. A fülledt autóban kellemetlen az utazás, ezért ilyenkor általában légkondicionálóval igyekszünk orvosolni a problémát. Ennek használata viszont komoly energiafogyasztást jelent. A hosszú távon működő és megtérülő megoldást a hő- és fényvédő ablakfóliák jelentik, amelyek képesek kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni az utazást azzal, hogy nem engedik be az erős napfényt.

A káros UV-sugaraktól az autóban sem szabadulunk. A LLumar UV ablakfólia képes megszűrni ezeket, csökkentve ezáltal az UV okozta betegségek kialakulásának a valószínűségét. Ráadásul ezek a fóliák, amellett, hogy védik az egészségünket, tetszetős megjelenést adnak az autónak. Így nem kell attól félnünk, hogy a hővédő fóliák felhelyezésével járművünk veszít megnyerő kinézetéből.

Felkeltette érdeklődésed a hővédő fólia? Hivatalos LLumar partnereink segítenek a felhelyezésben, találd meg a legközelebbi kivitelezőt!