LLumar

Exxon USA székhelye

Houston, Texas, Egyesült Államok

Az Exxon USA székhelye a Texas állam béli Houston-ban található. Az épület 30 éves, 43 emeletes, és 6200 ablakkal rendelkezik. Ez a nagy kiterjedésű üvegfelület elegáns megjelenéssel jár, de ugyanakkor megnehezítette a belső tér hőmérsékletének szabályozását. Az Exxon egy költséghatékony megoldást keresett, ami energiamegtakarítással jár, miközben megőrzi az épület külső esztétikai megjelenését.

Az épület energetikai jellemzőinek alapos elemzése után a LLumar napvédő fóliákra, azon belül is az N-1020-ra esett a választás. A csúcstechnológiás napvédő fóliák energiamegtakarítással, és még esztétikusabb külső megjelenéssel meghaladták az Exxon elvárásait.

A LLumar több mint 99%-át blokkolja a káros UV sugaraknak, melyek felelősek a fakulásért. Emellett visszaveri a tükröződő, káprázó fényt, ezáltal növeli a komfortérzetet. A telepítés elegendő energiamegtakarítással szolgál, hogy 3 éven belül megtérüljön a költsége. Az épület megjelenése is javult: egységes, modern, ragyogó ezüstös hatásával.