LLumar

Hogyan készül a fólia?

Legyen szó autóüvegről, ablaküvegről, egyszóval bármilyen üvegfelületről a LLumar termékei lehetőséget kínálnak ezek teljesítményének javítására. A LLumar fóliák világszerte közel 100 országban csökkentik az energiafelhasználást, növelik a komfortérzetet, javítják a megjelenést, teszik biztonságosabbá autónkat, otthonunkat vagy éppen munkahelyünket.

De hogyan képes minderre egy vékonyka fólia?

Első látásra talán úgy tűnhet, hogy a fóliák csupán egyetlen szimpla rétegből állnak. Szemléltetésképp egy metalizált LLumar fólia felépítését mutatjuk be:

A LLumar fóliák az amerikai Eastman Chemical Company gyárában, a Virginia állambeli Martinsville-ben születnek. Komoly kutatásoknak, folyamatos gyártástechnológiai fejlesztéseknek és több száz dolgozónak köszönhetően vált gyártónk a világ legnagyobb ablakfólia ellátójává. Következő videónkban bepillantást nyerhetünk a LLumar fóliák gyártásának folyamatába:

A LLumar színezett fóliái speciális eljárással, ún. mélyszínezéses technológiával kapják meg a kívánt árnyalatot. A nyers poliészter fóliát egy speciális forró folyadékkeverékbe merítik, ez teszi lehetővé, hogy a fólia elnyelje a festékanyagot. Ennek az eljárásnak köszönhetően sokkal kiemelkedőbb színstabilitást, egyenletességet és hosszú élettartamot érünk el színezés terén, más technológiát alkalmazó gyártókkal szemben.

Gyárunkban a legkorszerűbb vákuumos metalizáló rendszereink vékony alumínium réteget képesek képezni poliészter felületen, így készülhetnek átlátszó ablakfóliák kiváló hővédő tulajdonsággal. A metalizált fóliák tovább kombinálhatóak különböző tulajdonságú termékekké, mint pl. sötétítő vagy tükröző ablakfóliákká.

Az utolsó gyártási folyamat a laminálás. Fóliáink az iparág legfejlettebb ragasztó anyagainak felhasználásával nyerik el végső formájukat. A LLumar fóliákat egyedi, szabadalmaztatott karcálló bevonattal látjuk el. A karcálló bevonatnak köszönhetően válik strapabíróvá, sérülésmentesen tisztíthatóvá a felszerelt ablakfólia.

A gyártási folyamatok során szigorú, többlépcsős minőségellenőrzési fázisokon kell átmennie a termékeknek. A végső ellenőrzést követően a fóliát méretre vágjuk, hengerre tekerjük, bedobozoljuk, majd átszállítjuk raktárunkba.

Itt azonban még nincs vége a történetnek. A fólia önmagában csupán egy félkész termék, felszerelést követően válhat azzá, amiben több száz ember fáradtságos munkája rejlik. Ez a sok munka mind hiábavaló lenne, ha nem szakképzett kivitelező szerelné fel a fóliát. Ezt szem előtt tartva a LLumar által képesített oktatók képzik világszerte a fóliázó mestereket. Magyarországon kizárólag oklevél megszerzését követően válhat valaki hivatalos LLumar kivitelezővé. Közel 100 szerződött kivitelező partnerünk várja országszerte a kedves ügyfeleket.

Keresse kivitelező partnereinket, fóliáztasson most!