LLumar

Hővédelem

A nap erős sugarai sokszor okozhatnak nekünk kellemetlenségeket. Elsősorban a szabadban töltött idő alatt, mivel ekkor közvetlen sugárzásnak van kitéve a bőrünk. A fedetlen testrészeket hamar megégetheti a nap, a káros sugarak pedig, mint tudjuk, nem tesznek jót az egészségünknek. Sokszor a rosszul szigetelt lakásokban is meg kell birkóznunk a hőséggel. Ugyanakkor utazás közben is zavaró tud lenni a magas hőmérséklet, nem beszélve arról, hogy ez csökkentheti a vezető koncentrációs képességeit, ami balesetet is eredményezhet. Megfelelő hővédelem segítségével viszont megelőzhetők és orvosolhatók a problémák.

Hővédelem: hogyan védekezhetünk a hősugárzás ellen?

Ahhoz, hogy megfelelő hővédelmet tudjunk kialakítani a lakásunkban vagy az autónkban, tisztában kell lennünk a hősugárzás alapjaival.

A hősugárzás során a hő – a fényhez hasonlóan – rendkívüli gyorsasággal hatol keresztül a közegeken. Ilyen közeg lehet a levegő vagy akár a víz is, ellenben ekkor még nem melegíti fel ezeket. A hősugarak melegítő hatása csak akkor kezdődik, ha azok valamilyen testtel ütköznek, ami képes elnyelni azokat. Ez lehet a fal, de a bútorok is. Tulajdonképpen így melegszik fel a föld felszíne is. A hősugárzás hullámai nem láthatók és nincs szaguk sem, de érezzük őket a bőrünkön keresztül.

Vannak testek, amelyek különböző hősugárzási, hőkibocsátó képességgel rendelkeznek, ez viszont nagyban függ az adott felület állapotától. A hővédelem szempontjából azok a tárgyak a leghasznosabbak, amelyek hőelnyelési képességgel bírnak. Az ablakok könnyen és gyorsan áteresztik a hőt, ezért ezeknél kiemelten fontos valamilyen hővédő technológiát alkalmazni. Egy nem megfelelően kialakított lakás hamar felmelegedhet az ablakokon átszűrődő napsugarak miatt, ugyanez igaz az autók ablakaira is. Utóbbi esetében ráadásul a káros sugarak ellen is védekezni kell: egy hosszú utazás során könnyen megéghet az ember bőre.

hővédelem épületeknél

Hővédelem épületekben

Egy felmelegedett lakásban nehezen tudjuk jól érezni magunkat. Ilyenkor a munka és az alvás is problémásabb, ami hosszú távon rossz közérzethez vezethet. Kedélyállapotunk javítása érdekében kiemelt figyelmet kell fordítanunk otthonunk hővédelmére. A lakás folyamatos hűtése viszont komoly anyagi kiadást jelent, ezért olyan megoldást kell találnunk, ami hatékony, de nem terheli meg annyira a pénztárcánkat.

Az épületek hővédelme szerencsére ma már egyszerűen megoldható. A hővédő ablakfóliáknak köszönhetően fel tudjuk fogni a sugárzást az ablakokon kívül. Ezzel jelentős energiát tudunk megspórolni, mivel így nem kell a hűtéssel foglalkoznunk. Egyes ablakfóliák képesek megszűrni a káros UV-sugárzást, miközben elegendő fényt juttatnak a lakásba. Ezzel a megoldással nemcsak hatékony árnyékolót kapunk, de egészségesebbé és komfortosabbá tehetjük otthonunkat vagy a munkahelyünket.

A LLumar minőségi épületfólia kordában tartja az erős napsugárzást, kiszűri a káros sugarakat, miközben az energiamegtakarításban is segít. Ez tökéletesen testre szabható, így a kisebb és nagyobb felületeken is alkalmazható. Lakásokban és irodaházakban egyaránt nagy segítséget nyújt a LLumar fólia a hővédelem terén.

 

LLumar hővédelem az épületeken

A hatékony hővédelem kialakítására egy épületben számos lehetőség közül lehet választani, legyen szó otthonunkról vagy munkahelyünkről. Az egyik leghatékonyabb módja ennek egy LLumar minőségi épületfólia használata. A fóliázatlan üveg egyáltalán nem nyújt hatékony védelmet a napfénytől vagy az UV sugaraktól sem. Az összes

napenergia több, mint 75%-a probléma nélkül átjut a csupasz ablakon – egy LLumar hővédő és fényvisszaverő ablakfólia blokkolja az UV fény több, mint 99%-át, és elnyelik a napenergia jelentős részét is.

Hővédelem LLumar egyirányú tükörfóliával

A LLumar egyirányú tükörfólia (RN07) az egyik legjobb választás, ha nappal egy kis magénéletre vágyunk. Számos fényvisszaverő ablakfóliától eltérően a LLumar RN07 nagy külső és alacsony belső visszaverő képességgel bír, miközben továbbra is remekül blokkolja a hőt és a tükröződést.

Hővédelem LLumar ezüst tükröző fóliával

Az ezüst tükröző LLumar fólia sorozat (R20, R35 és R50) kiváló alternatíva a nagyfokú hőelnyelés, a magánélet és az alacsony költségek tekintetében. Az R20 engedi be a legkevesebb fényt otthonodba, miközben a legsötétebb fényvisszaverő ezüst árnyalattal rendelkezik. A napfény tükröződésének is több, mint 80%-át blokkolja. Az R35 és R50 típusú épületablak fóliák több fényt engednek be, ennek köszönhetően könnyebb súlyúak, mint a LLumar R20 fólia.

LLumar kültéri tükröző fóliák

A LLumar kültéri tükröző fóliák olyan tartós épületüveg fóliák, amelyeket úgy alakítottunk ki, hogy azok ellenálljanak a külső behatásoknak. Az UV sugarak több, mint 99%-át elnyelik, és kiválóak tükröződés ellen is. A többi fóliával ellentétben ezen típusokat nem az üvegfelület belső, hanem a külső részére kell telepíteni. Ebből adódóan pl. a mai modern többrétegű üvegekre telepítve a kültéri fóliák igazi nyerő választás! Ráadásul a kültéri fóliák egy további előnye, hogy a fólián keletkező hő nem jut be a lakásba, így még hatékonyabban ellátják feladatukat.

Ez a sorozat – pl. RHE20, RHE35 vagy RHE 50 – kapott egy erős, karcálló bevonatot is, hogy ellenálljon a külső telepítés miatt elkerülhetetlen viszontagságoknak. Mindegyik típusnak ezüst tónusa van, és kiemelkedőek azok teljesítményadatai – az említett háromfajta LLumar fólia közül az RHE20-as nyújt maximális hővédelmet és tükröződéscsökkentést.

hővédelem autó ablakain

Hő- és fényvédelem az autóban

Ahogy az épületek, úgy az autók ablakai is gyorsan áteresztik a napsugarakat, felmelegítve ezzel a jármű belső terét. A fülledt autóban kellemetlen az utazás, ezért ilyenkor általában légkondicionálóval igyekszünk orvosolni a problémát. Ennek használata viszont komoly energiafogyasztást jelent. A hosszú távon működő és megtérülő megoldást a hő- és fényvédő ablakfóliák jelentik, amelyek képesek kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni az utazást azzal, hogy nem engedik be az erős napfényt.

 

LLumar hő- és fényvédelem az autóban

Autónk hővédelme szempontjából a hővédő fóliák kiemelt jelentőséggel bírnak. Tekintsük át a legfontosabb pozitív tulajdonságait annak, ha hővédelem céljából autóüveg fóliákat telepítünk kocsinkra:

Hűvösebb idő, kényelmes utazás

Nem számít, hová mész az autóval – haza, munkába, baráthoz vagy akár nyaralni -, minden valószínűség szerint kényelmesen szeretnéd magad érezni utazás során. Ha nincsenek sötétített ablakok, a forró nyári hónapokban az egyetlen lehetőség a légkondicionáló legmagasabb fokozatra kapcsolása. Azonban talán mondani sem kell, hogy ennek utólag isszuk meg a levét magas üzemanyagköltségek formájában.

A LLumar hővédő autófóliák professzionális alkalmazásával a hővédelem hatékonyan megvalósítható: az utazás komfortos lesz anélkül, hogy a klímaberendezéshez kellene nyúlni. A LLumar CTX és IRX autófólia sorozat rendelkezik a legkiválóbb hővisszaverési mutatókkal, miközben nem blokkolják az elektronikus készülékek jelátvitelét sem.

Kevésbé károsodik a légkondicionáló

Biztosan veled is előfordult már, hogy órákon át kellett nyomatnod a klímát a kánikulában. Ez a lépés a hatalmas energiafogyasztás mellett idővel károsíthatja a légkondicionálót, amelynek javítása nem olcsó mulatság. A LLumar hővédő autófóliák azonban leveszik a terhet a gépjármű légkondijáról: a berendezés kisebb mértékű használatával nem stresszeljük túl a rendszert, és hosszú távon pénzt is megtakaríthatunk.

Hatékonyan megszűri az UV sugarakat

A káros UV-sugaraktól az autóban sem szabadulunk. A LLumar UV ablakfólia képes megszűrni ezeket, csökkentve ezáltal az UV okozta betegségek kialakulásának a valószínűségét. Ráadásul ezek a fóliák, amellett, hogy védik az egészségünket, tetszetős megjelenést adnak az autónak. Így nem kell attól félnünk, hogy a hővédő fóliák felhelyezésével járművünk veszít megnyerő kinézetéből.

Csökkenthető a veszélyes napfény tükröződése

Ha valaha is autóztál már tűző napsütésben, akkor nem ismeretlen a vakító sugarak okozta diszkomfort – nem is beszélve arról, hogy balesetveszélyes. A hatékony hővédelem mellett a LLumar autófóliák csökkentik az ablakokon átszűrődő napfényt, és jelentős mértékben mérsékelik annak vakító hatását is. Ezzel nemcsak kényelmesebben, de sokkal biztonságosabban utazhatunk úticélunk felé.

Felkeltette érdeklődésed a hővédő fólia? Hivatalos LLumar partnereink segítenek a felhelyezésben, találd meg a legközelebbi kivitelezőt!

Hővédelem

A nap erős sugarai sokszor okozhatnak nekünk kellemetlenségeket. Elsősorban a szabadban töltött idő alatt, mivel ekkor közvetlen sugárzásnak van kitéve a bőrünk. A fedetlen testrészeket hamar megégetheti a nap, a káros sugarak pedig, mint tudjuk, nem tesznek jót az egészségünknek. Sokszor a rosszul szigetelt lakásokban is meg kell birkóznunk a hőséggel. Ugyanakkor utazás közben is zavaró tud lenni a magas hőmérséklet, nem beszélve arról, hogy ez csökkentheti a vezető koncentrációs képességeit, ami balesetet is eredményezhet. Megfelelő hővédelem segítségével viszont megelőzhetőek és orvosolhatóak a problémák.

Hővédelem: hogyan védekezhetünk a hősugárzás ellen?

Ahhoz, hogy megfelelő hővédelmet tudjunk kialakítani a lakásunkban vagy az autónkban, tisztában kell lennünk a hősugárzás alapjaival.

A hősugárzás során a hő – a fényhez hasonlóan – rendkívüli gyorsasággal hatol keresztül a közegeken. Ilyen közeg lehet a levegő vagy akár a víz is, ellenben ekkor még nem melegíti fel ezeket. A hősugarak melegítő hatása csak akkor kezdődik, ha azok valamilyen testtel ütköznek, ami képes elnyelni azokat. Ez lehet a fal, de a bútorok is. Tulajdonképpen így melegszik fel a föld felszíne is. A hősugárzás hullámai nem láthatóak és nincs szaguk sem, de érezzük őket a bőrünkön keresztül.

Vannak testek, amelyek különböző hősugárzási, hőkibocsátó képességgel rendelkeznek, ez viszont nagyban függ az adott felület állapotától. A hővédelem szempontjából azok a tárgyak a leghasznosabbak, amelyek hőelnyelési képességgel bírnak. Az ablakok könnyen és gyorsan áteresztik a hőt, ezért ezeknél kiemelten fontos valamilyen hővédő technológiát alkalmazni. Egy nem megfelelően kialakított lakás hamar felmelegedhet az ablakokon átszűrődő napsugarak miatt, ugyanez igaz az autók ablakaira is. Utóbbi esetében ráadásul a káros sugarak ellen is védekezni kell: egy hosszú utazás során könnyen megéghet az ember bőre.

Hővédelem épületekben

Egy felmelegedett lakásban nehezen tudjuk jól érezni magunkat. Ilyenkor a munka és az alvás is problémásabb, ami hosszú távon rossz közérzethez vezethet. Kedélyállapotunk javítása érdekében kiemelt figyelmet kell fordítanunk otthonunk hővédelmére. A lakás folyamatos hűtése viszont komoly anyagi kiadást jelent, ezért olyan megoldást kell találnunk, ami hatékony, de nem terheli meg annyira a pénztárcánkat.

Az épületek hővédelme szerencsére ma már egyszerűen megoldható. A kültéri hővédő ablakfóliáknak köszönhetően fel tudjuk fogni a sugárzást az ablakokon kívül. Ezzel jelentős energiát tudunk megspórolni, mivel így nem kell a hűtéssel foglalkoznunk. Ráadásul az összes LLumar ablakfólia képes megszűrni a káros UV-sugárzást, miközben elegendő fényt juttatnak a lakásba. Ezzel a megoldással nemcsak hatékony árnyékolót kapunk, de egészségesebbé és komfortosabbá tehetjük otthonunkat vagy a munkahelyünket.

LLumar minőségi épületfólia kordában tartja az erős napsugárzást, kiszűri a káros sugarakat, miközben az energiamegtakarításban is segít. Ez tökéletesen testre szabható, így a kisebb és nagyobb felületeken is alkalmazható. Lakásokban és irodaházakban egyaránt nagy segítséget nyújt a LLumar fólia a hővédelem terén.

Hő- és fényvédelem az autóban

Ahogy az épületek, úgy az autók ablakai is gyorsan áteresztik a napsugarakat, felmelegítve ezzel a jármű belső terét. A fülledt autóban kellemetlen az utazás, ezért ilyenkor általában légkondicionálóval igyekszünk orvosolni a problémát. Ennek használata viszont komoly energiafogyasztást jelent. A hosszú távon működő és megtérülő megoldást a hő- és fényvédő ablakfóliák jelentik, amelyek képesek kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni az utazást azzal, hogy nem engedik be az erős napfényt.

A káros UV-sugaraktól az autóban sem szabadulunk. A LLumar UV ablakfólia képes megszűrni ezeket, csökkentve ezáltal az UV okozta betegségek kialakulásának a valószínűségét. Ráadásul ezek a fóliák, amellett, hogy védik az egészségünket, tetszetős megjelenést adnak az autónak. Így nem kell attól félnünk, hogy a hővédő fóliák felhelyezésével járművünk veszít megnyerő kinézetéből.

Felkeltette érdeklődésed a hővédő fólia? Hivatalos LLumar partnereink segítenek a felhelyezésben, találd meg a legközelebbi kivitelezőt!