LLumar

LLumar plasztikkártyás műbizonylat és pótlása

Amennyiben pótoltatni szeretné elveszett műbizonylatát kattintson az alábbi gombra:

Jogszabályok, információk:

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a fólia és az üveg közé, eltávolíthatatlan módon kell a „H” vagy „AF” jelölést, engedély számot elhelyezni. Ezek az engedély számok a fólia beazonosítására hivatottak, a Közlekedési Hatóság által bevizsgált és engedélyezett fóliák kaphatják meg, úgynevezett alkatrész számok. A fóliázásról a kivitelezés után, a LLumar plasztikkártyás műbizonylatot állít ki, mely igazolja a fólia szakszerű felszerelését és a fólia engedélyének meglétét egy rendőri ellenőrzés vagy forgalmi vizsgáztatás során. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor az autófólia felszerelése szabályos!

Olyan fóliát, amihez nem kapunk műbizonylatot, soha ne rakassunk az autónkra, mert a forgalmi vizsga során műbizonylat hiányában le fogják szedni a fóliát, hiszen az azt jelenti, hogy a fólia nem lett bevizsgálva a Közlekedési Hatóság által. A LLumar okleveles kivitelező partnerei, kizárólag minőségi LLumar termékekkel dolgoznak, és csupán ezekre állítanak ki műbizonylatot.

Kivitelezőink a fóliázást követően papír alapú ideiglenes műbizonylatot állítanak ki a Közlekedési Hatóság engedélye alapján, mely 30 napig érvényes. Természetesen ebben a formátumban is teljes mértékben kielégíti a jogszabályi előírásokat. Az ideiglenes műbizonylat egyik példányát megkapja irodánk, ami alapján munkatársaink elkészítik a végleges plasztikkártyás műbizonylatot. Ezt követően ajánlott levél formájában postázzuk.

Fontos tudnivalók:

  • A műbizonylat nem személyhez, hanem rendszámhoz van kötve, így adás-vétel esetén a műbizonylatot is tovább kell adni a forgalmival együtt.
  • Rendszám változás esetén a műbizonylat érvényét veszti, újat kell kiállítani.
  • Az elhagyott, elveszett műbizonylatokat értelemszerűen pótoltatni kell.

Pótlás esetén keresse fel irodánkat személyesen, vagy telefonon (+36 1 250 1991). Ekkor egyeztetjük központi adatbázisunkban az adatokat, és amennyiben szerepel a rendszerben, akkor van lehetőség a műbizonylat pótlására. Természetesen csak és kizárólag saját termékünkre, LLumar-ral történt fóliázás esetén tudunk műbizonylatot pótolni, hiszen más nem is szerepel adatbázisunkban, és nem is vagyunk jogosultak.

Tudjon meg mindent az autófóliákról itt!