LLumar

Május a bőrrák tudatosságának hónapja

Védd meg bőröd és szemeid egészségét utazás közben is!

Május a bőrrák elleni küzdelem, a tudatosság, a figyelemfelhívás hónapja. Ennek a jegyében szeretnénk megosztani néhány aggasztó statisztikát a közelmúltból: Közel 53%-a a bőrrákos megbetegedéseknek a test bal, ill. vezető oldali részén keletkeznek.

Egy új tanulmány, melyet a JAMA (Amerikai Orvosok Szövetségének Folyóirata) szemészeti rovatában publikáltak megerősíti ezt az aggodalmat. A tanulmányban a megnövekedett szürkehályogos megbetegedések egyik okát vizsgálták, amelyek a gépjárművek oldalsó ablakainak alacsonyabb UV védelme okán alakulnak ki.

 

Sokan nem tudják, hogy ugyanolyan fontos védekezni a káros napsugarak ellen az autóban, mint kint a szabadban!

A tanulmány kimutatta, hogy a vizsgált járművek első szélvédőjének átlagos UV-A szűrőképessége 25%-al magasabb, mint az oldalsó üvegek védőképessége. Ezeket az adatokat újabb modelleken mérték, régebbi típusokon valószínűleg még rosszabb a helyzet.

Sajnos egyre elterjedtebb tévhit, hogy az újabb modellek ablakai megfelelő UV védelemmel vannak ellátva, de ez egyszerűen nem igaz! Csakis a professzionálisan kezelt üvegek, ill. a hozzáértő kezek által felhelyezett üvegfóliák nyújtanak megfelelő védelmet az UV sugarak ellen!

Vannak átmeneti megoldások természetesen, mint a naptej, és a megfelelő minőségű napszemüveg. Folyamatos, teljes védelmet azonban ezek sem nyújtanak.

Létezik azonban megoldás! Professzionálisan felhelyezett üvegfólia.

A LLumar fóliák akár 99,9%-os védelmet is nyújthatnak, miközben csökkentik a vakító fényt vezetés közben. Nem csak hatásos, de gyors, költséghatékony megoldás is egyben – nem számít, hogy járműve mennyire új vagy régi.

A LLumar autóüveg fóliák további előnyeiről itt tájékozódhat.