LLumar

Napvédő fólia

napvédő fólia tükröződés ellen

A LLumar napvédő fólia ablakra igazi megkönnyebbülést nyújt a lakástulajdonosoknak a napsugárzás ellen. Átlátszó, így beengedi a fényt, emellett egyszerre ultravékony és lenyűgözően tartós. Egy LLumar napvédő fólia megfizethető megoldást jelent az ablakok korszerűsítésének és otthonunk komfortosabbá tételének: ismerd meg a LLumar ablakfóliák előnyeit!

Mi pontosan a napvédő fólia?

A nagy meleg roppant kényelmetlen tud lenni otthonunkban és a munkahelyen. A napvédő ablakfólia kiváló és egyszerű megoldás a kívánt komfort biztosítására. Ráadásul sokkal több mindent rejt magában, mint azt elsőre gondolnánk.

A napvédő fólia az üvegre történő telepítés után – a hosszabb élettartam miatt általában az épület belső részére szokták felszerelni – képes visszaverni a napenergiának egy jelentős százalékát, mielőtt az bejutna a helyiségbe. A visszavert napenergia mennyisége főként a választott fólia típusától függ. A LLumar minőségi felületkezelésének és megjelenésének köszönhetően minden helyzethez kínál napvédő ablakfóliát.

Napvédő fólia: a hagyományos módszerek továbbfejlesztése

A vásárlók egy része még mindig előnyben részesíti az olyan hagyományos módszereket napvédelem szempontjából, mint a redőnyök. Bár nagy múltra tekintenek vissza, a tények magukért beszélnek – a napvédő fólia messze hatékonyabb választás. Miután a redőnyök kissé távolabb vannak az ablaktól, a résen keresztül így a napenergia képes bejutni a szobába.

A redőnyökkel ellentétben a napvédő fólia közvetlenül az üvegfelületre kerül, így hatékonyabban visszaveri a napenergiát. Így meggátolja a nem kívánt hő bejutását az ingatlanba, mielőtt az áthatolna az ablaküvegen. Ráadásul egyáltalán nem gátolja a kilátást, amely a redőnyöknél egy igen nagy hátrány – utóbbi ugyanis sokkal sötétebbé és diszkomfortosabbá teszi a helyiséget. A fólia beengedi a természetes fényt, miközben remekül megszűri a napsugarakat.

Kényelmes hőmérséklet biztosítása

Akik először használnak napvédő fóliát, gyakran adnak hangot kétségeiknek, hogy a védőréteg miatt a szobában nagyon lecsökken a hőmérséklet. Aggodalomra azonban semmi ok: a napvédő fólia ugyan megakadályozza a napenergia egy bizonyos százalékának bejutását a helyiségbe, hogy ne halmozódjon fel folyamatosan a hő. Így nem lesz elviselhetetlenül meleg az épületben – az uralkodó hőmérséklet még nagy kánikula idején is kellemes lesz.

Tükrözés elleni és UV védelem

A napvédő fólia másik nagy előnye a hővédelem mellett, hogy csökkenti a szemnek kellemetlen tükröződést a lakásban. A napfény egész évben képes nehézségeket okozni – a nyári hónapokban az erős fény, télen pedig az nap alacsony fekvése gyakran okoz látási problémákat. Az irodában nem lehet látni a számítógép képernyőjét vagy otthon a tévét. A fólia alkalmazásával kivédhetők ezek a bosszantó jelenség.

A napsugarak sajnos mást is hoznak magukkal, mint meleget és fényt: az UV sugárzás köztudott egészségkárosító hatásai senkit sem kímélnek. A napvédő fólia kiszűri a káros sugarakat, amelyek így nem okoznak problémát az ottlakók bőrének. Nem mellesleg az UV sugarak kifakítják a berendezési tárgyakat is. Azonban egy napvédő ablakfóliával megvédhetjük a padlót, a bútorokat és egyéb tárgyakat, hogy azok sokáig megőrizzék szépségüket.

napvédő fólia munkahelyen

A LLumar napvédő fólia előnyei

A lakástulajdonosok gyakran választják a napvédő fóliákat az ablakok kezelése helyett, mivel azok úgy tartják világosan és kényelmesen a szobákat, hogy elrejtené a kilátást vagy a dekoratív alakú ablakokat. Emellett megváltoztathatják otthonunk és munkahelyünk külső megjelenését is: az átlátszó típusokkal frissíthetjük a küllemét, míg egy matt/dekor fóliával vagy egy tükröző fóliával teljesen új kinézetet adhatunk neki. A LLumar napvédő fólia azonban ennél sokkal többet nyújt:

  • Energiahatékonyság: hatékonyan tehermentesíti a hűtési rendszereket. Ezzel jelentős mennyiségű energiát lehet spórolni, amivel csökkenthetők az anyagi kiadások.
  • Állandó kényelem: egy LLumar napvédő fólia nagymértékben mérsékeli a nap durva melegét és tükröződését. Így a nap vagy az év bármely szakában élvezhetjük a kellemes légkört a helyiségben.
  • UV védelem: a káros UV sugarak nemcsak családunk egészségét, hanem a bútorainkat és berendezési tárgyainkat is károsítják. A LLumar napvédő fóliák 99%-nál is nagyobb UV védelmet jelentenek, óvva ezzel mindenkit és mindent az épületeben.
  • Stílus és privát szféra: akiknek kiemelten fontos a magánélet, azok egy LLumar tükröző fólia típussal megakadályozhatják a kíváncsiskodó tekinteteket. Emellett modern megjelenést is biztosíthatunk az ingatlannak.
  • Megfizethető alternatíva: az ablakcsere egy igen költséges mulatság, és igen sok macerával (pl. zajjal, kosszal) jár. A napvédő fólia telepítése ehhez képest egy megfizethető alternatíva, amelynek ráadásul számos extra előnyét is élvezhetjük.

Felkeltettük érdeklődésed termékünk iránt? Akkor ne habozz: bátran vedd fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos LLumar kivitelezővel!