LLumar

Nemzetközi Ablakfólia Konferencia és Fóliázó verseny 2016

Idén a texasi San Antonioban rendezte meg a Window Film magazin – immáron 16. alkalommal – a Nemzetközi Ablakfólia Konferencia és Fóliázó Verseny névre keresztelt eseményt. A konferenciát a világ minden tájáról látogatják forgalmazók, kivitelezők. A legnagyobb fólia ipari gyárak bemutatják újdonságaikat, oktatásokat tartanak, ugyanakkor meghallgatják a forgalmazók, kivitelezők tapasztalatait, így mindenki tanulhat mindenkitől.

A rendezvény évről évre növekszik, a fóliázó verseny pedig évről évre izgalmasabb. Idén remekeltek a LLumar-os kivitelezők. Három divízióban indult a verseny:

  • autóüveg fóliázó kategória
  • épületüveg fóliázó kategória
  • karosszériavédő fóliázó kategória

A három kategóriából kettőben LLumar-os kivitelezők diadalmaskodtak. Az autóüveg fóliázó versenyt a dél-koreai Jong-Moon Lee nyerte, aki a verseny alatt is LLumar fóliákat használt. Daniel Chong, gyártónk képviselője készített vele interjút:

Az interjúban kiderül, hogy mindössze 5 éves tapasztalattal rendelkezik, ami nem számít soknak a szakmában. 26 órás utat tett meg, hogy ott lehessen a versenyen, de nem bánta meg.

„Dél-Koreában a LLumar fóliák a legnépszerűbbek, a legjobb minőségűek, nem csak Dél-Koreában, hanem az egész világon.”

Az épületüveg fóliázó versenyt szintén LLumar-os kivitelező nyerte: Yohan Kim amerikából. Gyártónk az Eastman embere, Lisa Winckler kérdezte Yohan-t, aki már nem számít kezdőnek. Több alkalommal indult már versenyeken, egy győzelemmel és egy második hellyel már büszkélkedhetett korábban is, de az idei ismét Yohan éve lett.

Yohan egyébként 16-17 éve van a szakmában, és annak ellenére, hogy az épületüveg fóliázó versenyt nyerte meg, nagyon ritkán fóliáznak épületeket. Cége főleg autófóliázással foglalkozik, 7-8 autót szokott naponta fóliázni, míg 1-5 épületes munkájuk van egész évben. A versenyen autófóliázáshoz használatos szerszámokat is használt, amiért páran cikizték is, de a végeredmény magáért beszél. A versenyen Yohan is LLumar fóliákat használt.

Szintén említésre méltó eredmény Danny Munoz személyében, az autófóliázó kategória 3. helyezettje. Danny 7 éve fóliázik, és jövőre mégjobban oda fogja tenni magát. A helyezéssel járó pénznyeremény is épp jól jön neki és feleségének, aki 8 hónapos terhes.