LLumar

Praktikus autós kiegészítők: 8 kötelező eszköz a járművedbe

Bevásárláskor, munkába menet vagy nagyobb utazások esetén jól jön, ha van néhány hasznos kiegészítő a kocsiban, így az autózás nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is tehető. Hosszabb utak esetében kifejezetten ajánlott beszerezni pár eszközt, amellyel élvezetesebbé lehet tenni az órákig tartó vezetést és az egyhelyben ülést. Cikkünkben olyan praktikus autós kiegészítők találhatóak, amelyek segítenek felhőtlenné varázsolni az utazást.

Praktikus autós kiegészítők

1. Könyöklő

Ez az eszköz ma már a legtöbb autóba be van építve. Ha régebbi típusú gépjárművel rendelkezel, akkor megeshet, hogy nincs ott az ülésed mellett. A könyöklő nagyon hasznos kiegészítő, főleg a nagyobb utazásokkor nyújt kényelmet a vezetőnek. Emellett tárolni is lehet benne kisebb dolgokat: ha beleteszed a lakáskulcsod vagy a pénztárcád, egyből tudni fogod, hol keresd. Az utángyártott típusoknál megtörténhet, hogy a színek nem igazán passzolnak az autód belső teréhez, de a tény, hogy ezek minőségi termékek, és a célnak nagyon is megfelelnek, kárpótol az esetleges dizájnproblémáért.

2. Praktikus autós kiegészítők: ablakfólia

Régebben nagyon népszerűek voltak az autó ablakára felragasztható napellenzők, ma már viszont a dizájnos ablakfóliák azok, amelyek a leginkább keresettek. Főképp azért, mert több előnnyel szolgálnak: nemcsak fény-, hő- és UV-védelmet biztosítanak, de tetszetősebb megjelenést is adnak az autónak. Létezik biztonsági ablakfólia is, amely a törés ellen hatásos, ugyanis nem engedi szétszóródni az üvegszilánkokat, így baleset esetén kisebb az esélye az üveg okozta sérüléseknek.

3. Tartást segítő háttámla

A folyamatos ülés rossz hatással van az ember testtartására. Ilyenkor gyakoribbakká válhatnak a derékfájdalmak, a váll-, nyak- és hátproblémák. Egy deréktámasz segítségével viszont megelőzhetőek a kellemetlenségek. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően egyenes háttal ülhetsz a vezetőülésben vagy akár az anyósülésben. Több órás kocsikázáshoz mindenképp ajánlott beszerezni egy ilyet, de a rövidebb utakon is előnyös tud lenni. Bizonyos háttámlák a székre is felhelyezhetőek, ha autóval jársz munkába, akkor érkezés után a támlát átrakhatod az irodai ülőhelyedre is.

praktikus autós kiegészítők ülés

4. Gekko pad

Ez egy öntapadós lap, amely egyszerűen felhelyezhető a műszerfalra. Fel lehet rá tenni a telefont, a napszemüveget, a lakáskulcsot, szóval szinte bármilyen kisebb eszközt. Nem kell attól félni, hogy a tárgyak leesnek, mert a gekko pad úgy lett kialakítva, hogy ezeket megtartsa. Csupán arra kell figyelni, hogy ne álljon a légzsák útjába, és az sem árt, ha néha-néha tisztítva van.

5. Csomagfogó háló

Bizonyos autógyártók ezt a kiegészítőt is adják a gépjárműhöz. Vásárláskor vagy költözéskor nagyon hasznos tud lenni, mivel le lehet vele rögzíteni a csomagokat. Semmi nem borul ki, vagy csúszik el a csomagtartóban, ha csomagfogó hálót használunk. Emellett csomagtartó rendezőt is be lehet szerezni az autóba, amelyben könnyen és egyszerűen elhelyezhetőek a különféle tárgyak. A csomagtér elválasztó nagyobb fékezésekkor vagy baleset esetén jön jól, mivel nem engedi előreesni a csomagokat, így ezt is ajánlott beszerezni.

praktikus autós kiegészítők csomagfogó háló

6. Karosszériavédő fólia

Egy másik praktikus autós kiegészítő a karosszériavédő fólia, amely az elhasználódástól, a bogaraktól és a felverődő kavicsoktól óvja meg az autót. A motorháztető, a tükrök és a lökhárító van a legjobban kitéve a rongálódásnak, így nem árt ezeket minőségi fóliával ellátni. Mivel ezek szinte teljesen láthatatlanok, nagyon jól illeszkednek az autó külsejéhez.

7. Praktikus autós kiegészítők: GPS

Ismeretlen településeken vagy külföldi országokban szinte elképzelhetetlen GPS nélkül közlekedni. Bár manapság már a legtöbb telefonba be van építve ez a funkció, mégis sok esetben kényelmesebb és könnyebb az autóba beszerelt GPS-t használni. Így nagyobb felületen követheted az útvonalat, miközben minden szükséges információt megkapsz a biztonságos és szabályos vezetéshez.

praktikus autós kiegészítők gps

8. Tolatókamera

Az egyik leghasznosabb autós kiegészítő, amely hozzájárul a zökkenőmentes parkoláshoz és tolatáshoz. Sokaknak problémát okoz a szűk helyekre való beállás, ilyenkor igazi áldás tud lenni egy tolatóradar, illetve kamera. Az eszköz jelez, ha túl közel mennél a járdaszegélyhez vagy a másik autóhoz, így könnyebben elkerülheted a koccanásokat, és megőrizheted járműved szép fényezését.

Érdekesnek találtad a praktikus autós kiegészítőkről szóló cikkünket? Akkor olvasd el az 5 érv az autófóliázás mellett című bejegyzésünket is!