LLumar

Növekedő tendenciát mutatnak a bőrrákos megbetegedések!

„Másfélszeresére nőtt 10 év alatt a melanomás betegek száma Magyarországon.” – Lányi Cecília bőrgyógyász, kozmetológus.

Ez a rémisztő adat elsősorban a megváltozott környezeti hatásokkal, ill. az utóbbi időben a túlzásba vitt napozással, szoláriumozással magyarázhatóak.

„Az UV sugarak károsítják a bőr alapsejtjeit” – Dr. Rüdiger Greinert, biofizikus kutató. Ezeknek az alaprétegben lévő sejteknek az osztódásával folyamatosan újabb sejtek keletkeznek, ám ha károsodást szenvednek, ez a kicserélődés nem történik meg rendszeresen, és bőrrák alakulhat ki. 

„Akkora sugárdózissal, ami napégést okoz, a bőr minden egyes sejtjében kb. 100.000 DNS-károsodás következik be.” – magyarázza Greinert. Ilyen nagymértékű károsodás esetén nem lehet minden hibát kijavítani. „Ezek a károsodások mutációk, legrosszabb esetben pedig bőrrák kialakulásához vezethetnek.”

„Nincs olyan sugárzás, ami ne okozna problémát, és nem létezik egészséges barnaság.” – hangsúlyozza Dr. Thomas Eigentler, a Tübingeni Egyetem bőrgyógyász onkológusa, a németországi Bőrrák Elleni Küzdelem Egyesületének szóvivője.

Bőrünk nem felejt!

A fiatalokra nézve nagy veszélyt jelentenek az UV sugarak, hiszen az örökítőanyagot ért károsodások nem gyógyulnak, sőt összeadódnak.
A melanoma általában 40-50 éves korosztályban fordul elő leggyakrabban (a bőr nem felejt, ekkora adódnak össze a káros hatások), de napjainkban már a fiatalabbaknál sem ritka. Nemi különbséget nem mutat, férfiak nők azonos arányban betegszenek meg.

Tudnivalók és tények:

  • A melanoma rendkívül rosszindulatú daganat, a festék tartalmú sejtek rosszindulatú burjánzása. A belső szervekbe, májba, agyba, tüdőbe, csontokba korán ad áttétet.
  • Bármely testrészen jelentkezhet: kialakulhat a talpakon, tenyereken, körömágyban, nyálkahártyákon, sőt a szemben is. Sokszor anyajegyből keletkezik, de az esetek 70 százalékában az ép bőrön, már mint rosszindulatú daganat jelenik meg.
  • Az UV-A sugárzás, illetve a kumulatív napfény hatás (azaz az élet során minden UV hatás ami a bőrt éri), szintén a bőrdaganatok kialakulását, illetve a bőr öregedését okozzák.
  • Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a gyermekek védelme, sokkal hamarabb leégnek, és a kumulatív hatás miatt felnőtt korban nagyobb eséllyel alakulhat ki bőrrákos elváltozás, ha nem védjük meg őket megfelelően.

 

Megelőzhető!

Családunk, gyermekeink védelmében nyújtanak segítséget a LLumar fóliák. Fóliáink több mint 99%-át visszaverik a káros UV-sugaraknak. Az amerikai Bőrrák Alapítvány és a Brit Bőr Alapítvány is ajánlja termékeinket, mint hatásos megelőzési eszközöket.

Az UV védelem mellett számos előnnyel rendelkeznek fóliáink, autó-, ill. épületüvegre egyaránt. Kimagasló hővédelemmel rendelkező fóliákon át, biztonsági, üvegtörés elleni, dekorációs fóliákig, rengeteg különböző fajta fólia megtalálható termékeink között.

További információk a fóliák előnyeiről.

 

források: MTI, WEBBeteg.hu