LLumar

Üvegfóliázás kereskedelmi épületeken

uvegfolia_01uvegfolia_02

LLumar üvegfóliázás kereskedelmi épületeken a komfortos és energiahatékony munkahelyért. Kiváló UV-, hő- és ragyogásvédelem, biztonságos üvegfelületek minőségi épületfólia használatával: kérjen ajánlatot!

Üvegfóliázás kereskedelmi épületeken LLumar épületfóliákkal

Az épületfóliákat elsődlegesen megkülönböztethetjük a tekintetben, hogy kinti használatra szánták vagy beltérre. Ez alapján léteznek beltéri és kültéri ablakfólia. Ezen két csoport mindegyikében tovább bonthatjuk a változatokat az alapján, hogy tükröző vagy nem tükröző épületfóliáról beszélünk.

Természetesen még számos, egyedi előnyökkel rendelkező beltéri és kültéri üvegfólia létezik a választékban, mint például neutrális -, UV védő- vagy üveg szigetelő fólia. A számtalan változatnak köszönhetően dönthetünk az egyes típusoknál még abban is, hogy mekkora legyen a teljes napenergia visszaverés: valamelyik tükröző fólia akár 85%-ban is képes erre. A különböző specifikációkkal mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő épületfóliát irodájába.

LLumar üvegfóliázás

Miért hasznos az épületfólia használata?

Számos olyan helyzet adódhat az ember életében, amiért úgy érezzük, itt az ideje a szóban forgó épület üvegfelületeinek lefóliázására. Az épület üvegfóliázás számos előnnyel rendelkezik, amelyek mind-mind növelik a felhasználó komfortját, valamint óvják az egészségét. Az épületfólia hatékony segítséget nyújt:

  • amikor úgy érezzük az irodánkban, hogy már elviselhetetlen a hőség, ám a természetes fényre szükség van
  • ha el szeretnénk takarni a nyílászárókat a kevésbé esztétikus kilátás miatt
  • amikor nem akarunk rácsot tenni ablakainkra a védelem érdekében
  • ha hatékonyan kint szeretnénk tartani a káros UV-sugarakat
  • amikor elkerülnénk, hogy a napfény kifakítsa a különböző berendezési tárgyakat és textíliákat
  • ha el szeretnénk kerülni a baleseteket egy esetleges üvegtörés miatt
  • amikor azt akarjuk, hogy ne lássanak be a munkahelyünkbe
épületfólia telepítés munkahelyen

Milyen előnyei vannak a LLumar épületfóliáknak?

A minőségi és megfelelően telepített épületfólia kényelmesebbé tudja tenni a mindennapjainkat a munkahelyen. Az üvegfóliázás kereskedelmi épületeken ráadásul anyagilag is megtérülő beruházásnak minősül, mivel használatukkal csökkennek az energiaköltségek.

Épületfólia: hatékony hővédelem

Az építészek napjainkban előszeretettel használnak sok üveget az épületekhez. Egyrészt esztétikus, másrészt pedig egyre többen kedvelik az átlátszó falak mögötti élet adta érzést. Ám a nyári melegben a zárt ablakok mellett folyamatosan mennek az irodaházakban a légkondicionálók. Van aki nem is bírja sokáig őket, másrészt pedig folyamatosan viszi az áramot, ami sok pénzbe kerül.

Az üvegfóliázás alkalmával az ablakokra telepített épületfólia azonban tökéletes megoldás a kinti forróság ellen, miután hatékonyan visszaveri a meleg javarészét, így jelentős hőmérsékletkülönbség tapasztalható az ablak két oldala között. Tartózkodási helyünkben a hőpontok – ellentétben a légkondicionálóval – egyenletesen oszlanak el, ami nagyobb komfortérzetet biztosít az épületben lévőknek.

Üvegfóliázás: UV védelem

Miután az UV sugárzás köztudottan ártalmas az egészségre, ezért igyekezni kell, hogy a mindennapok során megfelelően védve legyünk tőle. Az épületfóliázás gyakorlatilag teljes UV-védelmet tesz lehetővé: egyes fólia változatok csupán a káros sugarak 0,1%-át engedik át napsütéskor. Amennyiben biztosítani szeretnénk munkahelyünkön az ott tartózkodók épségét, az épület üvegfóliázás egy kiváló választás.

Épületfólia: Szilánkos törés elleni védelem

Egy nemkívánatos baleset sajnos mindig előfordulhat. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy az ablaküvegek a lehető legbiztonságosabbak legyenek. Számos esetben ugyanis sokszor a szétrepülő szilánkok okozzák a sérüléseket, vagy az ablakkeretből kiálló üvegcsonkok.

Az épületfólia egyben tartja az üveget egy esetleges törés esetén is, megakadályozza a szétrobbanó szilánkos törést. Ezzel nemcsak megelőzhetőek a balesetek, hanem védelmet nyújtanak akár egy természeti katasztrófa, vagy egy vandál cselekedettel szemben is. Ám ehhez nélkülözhetetlen az épületfólia professzionális telepítése, ezért minden esetben forduljunk tapasztalt szakemberhez.

Ragyogásvédelem épületfóliával

Borzasztó kellemetlen tud lenni, amikor egy agresszív fénysugár egy pillanatra megvakít minket, vagy nem látjuk megfelelően a képernyőt. Az épületfóliák különböző mértékben képesek átengedni és megszűrni a látható fényt, így nyújtva ragyogás elleni védelmet a helyiségben lévőknek.

Épületfólia: energiamegtakarítás

Végül, de nem utolsó sorban fontos kiemelni az épületfóliázás költségmegtakarítási vonatkozásait. Az épületfóliák ugyanis növelik az üvegszerkezetek energiafelhasználási teljesítményét, ami által akár 15%-kal gazdaságosabb működést tesznek lehetővé. Speciális kialakításuknak köszönhetően kevesebbszer kell használni a légkondicionálót, valamint hatékonyan járulnak hozzá a széndioxid csökkenéséhez is.

A minőségi épületfólia nagyban megkönnyítheti életünket több területen is. Ám nem lehet eléggé kihangsúlyozni a szakszerű felhelyezését a fóliáknak, ha azt szeretnénk, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket. Ám ha megtaláltuk a megfelelő kivitelezőt a feladatra, cserébe sokáig élvezhetjük az épületfóliázás adta előnyöket.

Üvegfóliázás árak: mennyibe kerülnek?

Hogy pontosan mennyibe kerülnek az épületfólia árak, az több tényezőtől is függ, így előzetesen sajnos pontos összeget nem tudunk meghatározni. Profi fóliatelepítőink egyedi ajánlatkérés alapján kalkulálják ki az épületfólia ár végső összegét többek között a fólia típusától, a fóliázni kívánt üvegfelület nagyságától, valamint a kivitelezési időtől függően.

Üvegfóliázás kereskedelmi épületeken: miért bízzuk szakemberre a munkát?

Szaktudás és tapasztalat

Az üvegfóliázás speciális szaktudást és tapasztalatot igényel. A hivatalos LLumar kivitelezők mindegyike elméleti és gyakorlati képzésen esik át, amely során elsajátítják az épületüveg fóliák telepítésének lépéseit, az anyagok helyes kezelését, miközben megtanulják az épület fontos jellemzőit a megfelelő fóliázás érdekében. Ezek az ismeretek lehetővé teszik számukra, hogy pontosan meghatározzák a legmegfelelőbb fóliatípust és az optimális telepítési módot az adott üvegfelületre.

Kifogástalan üvegfóliázás végeredmény

Az épületüveg fólia pontos és gondos telepítése érdekében elengedhetetlen a szakember precíz munkája. Fóliatelepítőink ismerik a megfelelő technikákat a LLumar fóliák pontos méretre vágásától egészen az egyenletes felhelyezésig. Ez biztosítja termékeink sima, buborékmentes és esztétikus megjelenését. A minőségi munka nemcsak jól néz ki, de hosszú élettartamot és hatékony védelmet is biztosít az épület számára.

Idő- és költségmegtakarítás

Az üvegfóliázás egy komplex folyamat lehet, ami tapasztalat hiányában hosszabb időt vehet igénybe. Ha azonban a LLumar szakembereire bízza az épületüvegek fóliázását, a munka gyorsan és hatékonyan megy majd végbe. Hivatalos kivitelezőink pontosan tudják, miként kell kezelni a fóliákat, mily módon helyezzék fel őket, és hogyan távolítsák el a légbuborékokat. Ezzel idő és energia takarítható meg, miközben minimálisra csökkenthető a hibázás és egy esetleges újratelepítés lehetőségét.

Üvegfóliázás garancia és szerviz

Amennyiben az üvegfóliázás műveletét hivatalos kivitelezőink végzik, úgy a munkára minden esetben garanciát vállalnak. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen probléma vagy hiba merül fel a telepítés után, szakembereink javítják vagy cserélik a hibás részeket ingyenesen. Ez a garancia biztosítja az Ön számára is a nyugalmat és a bizalmat abban, hogy az üvegfóliázás minden körülmények között minőségi és megbízható lesz.

Személyre szabott tanácsadás

Amennyiben nem biztos benne, hogy pontosan milyen terméket szeretne üvegfelületeire, hivatalos kivitelezőink személyre szabott tanácsokat szolgálnak az Ön igényeinek legmegfelelőbb fóliatípus kiválasztásához. Az épület jellemzőit, a célokat és az elvárásokat figyelembe véve ajánlásokat tesznek a megfelelő típusra, amelyek optimális védelmet nyújtanak és biztosítják a fóliázás kínálta előnyöket.

Üvegfóliázás: hogyan zajlik a gyakorlatban?

Az épületüveg fóliák telepítése során számos fontos lépést kell betartani, hogy a végeredmény minőségi és tartós legyen. Éppen ezért a műveletet nem ajánlatos otthon, házilag elvégezni.  Az üvegfóliázás nagyfokú szakértelmet és odafigyelést igényel, hogy a végeredmény minőségi, a fólia sima és buborékmentes legyen, valamint tartós és hatékony védelmet nyújtson az épület számára. Lássuk, mi mindenre kell figyelni a minőségi üvegfóliázás alkalmával:

Előkészítés és tisztítás

Az első lépés minden esetben az alapos felkészülés és az üvegfelület gondos megtakarítása. A lefóliázni kívánt területnek teljesen tisztának és pormentesnek kell lennie a termék optimális tapadásának biztosítása érdekében. A felületet meleg szappanos vízzel kell lemosni, majd alaposan le kell öblíteni és megtörölni.

Üvegfóliázás: méretezés és vágás

A következő lépésben az épületüveg fóliákat méretre kell vágni a telepítésre szánt üvegfelületekhez. Ehhez a szakemberek speciális vágóeszközöket és sablonokat használnak, hogy a fólia pontosan illeszkedjen az adott ablakra vagy üvegajtóra.

Nedves telepítés

A nedves telepítési módszer a leggyakrabban használt technika az üvegfóliázás alkalmával. Ez az eljárás lehetővé teszi az épületüveg fólia mozgathatóságát és a légbuborékok elkerülését. Először is a telepítési oldatot (általában víz és szappan keverékét) permeteznek az üvegfelületre és a fóliára. Ezután a terméket óvatosan az ablakra / üvegajtóra helyezik, ami a nedves felületen könnyen igazítható és elsimítható.

Légbuborékok eltávolítása

Miután a fóliát sikerült megfelelően felhelyezni, el kell távolítani a légbuborékokat és a felesleges vizet a fólia alól. Ehhez speciális eszközöket, például tapadókorongos simítókát vagy tapadókorongos buborékmentesítő eszközöket használnak. Ezekkel az szerszámokkal óvatosan haladnak végig a termék felületén, hogy eltávolítsák a buborékokat és a felesleges folyadékot.

Végső rögzítés

Miután a fólia sima és légmentes, következhet a rögzítése. Ehhez általában speciális adhéziós anyagokat, ragasztókat használnak. Ezek ugyanis hatékonyan biztosítják a fólia hosszú távú tapadását az üvegfelülethez. A ragasztó idővel megszilárdul, így a fólia stabilan, hosszú évekig a helyén marad.

Ismerje meg Ön is a hivatalos LLumar kivitelezőket!